Opdrachten Open

Online Redacteur

Startdatum: zsm — Einddatum: 31-07-2018
Partner opdracht OpdrachtgeverFunctiebeschrijving:

Je kent je gebruiker en weet die aan te spreken in begrijpelijke tekst en beeld. Je kent ook de gemeente Amsterdam of een vergelijkbare (G4) gemeente en de verschillende doelgroepen die de gemeente kent. Je kunt keuzes maken in online media en stemt deze keuzes af met de communicatieadviseur en/of opdrachtgever. Waar nodig redigeer je (aangeleverde) teksten of schrijft teksten en regelt beeld. Daarnaast verzorg je de online dialoog samen met de collega's van social, daarin stem je af binnen het brede werkveld van online. Je kunt uitstekend werken met IPROX. Je bent goed bekend met SEO en kunt de online media uitstekend monitoren/evalueren met SiteImprove en kunt op basis daarvan adviseren. Je bent op de hoogte van de richtlijnen voor toegankelijkheid en weet die toe te passen.


Dagelijkse werkzaamheden:

De werkzaamheden betreffen globaal het bouwen van en adviseren over nieuwe content online (internet en digitale nieuwsbrieven) en het beheren en onderhouden van bestaande content, met name over de onderwerpen stadsdelen/gebieden en dienstverlening en het bewaken van de structuur en de samenhang met andere middelen en social media.


Wat zoekt de opdrachtgever:

Eis - ​Werkervaring:

 • kandidaat beschikt minimaal over een HBO/WO werk- en denkniveau. 
 • kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring in de afgelopen 10 jaar als online redacteur bij G4 en/of 100.000+ gemeente.
 • kandidaat heeft ervaring met werken aan gemeentewebsites.
 • kandidaat heeft ervaring met contentmanagementsystemen.
 • kandidaat heeft kennis en ervaring met online statistiekprogramma's.

 

Wens - Werkervaring

 • kandidaat heeft ervaring met het werken op online redacties
 • kandidaat heeft ervaring met Iprox
 • kandidaat heeft ervaring met siteimprov
 • kandidaat heeft ervaring met werken op de redactie van Amsterdam.nl

 


Wat wordt er geboden:

Richtlijn tarief: 65,- euro/uur

Het uurtarief (exclusief BTW)  is inclusief reis- en verblijfkosten en alle overige bijkomende kosten.

De verdeling van de punten voor de score op tarief wordt als volgt berekend: de inschrijver met het laagste tarief krijgt het maximale aantal punten. De score van de overige offertes wordt gerelateerd aan het laagste tarief op basis van percentuele afwijking.


Aanvraag reden:

Tijdelijke ondersteuning


Uren en werkdagen:
 • Aantal uren per week: 32 uur
 • Optie tot verlenging: ja

LET OP! Offertefase eindigt op 7 jan 2018 8:00


Klantgegevens:

Het Communicatiebureau van gemeente Amsterdam zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema's zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel capaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau medewerkers detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, media- en campagneadviseurs. De inzet en de productie van communicatiemiddelen, bijvoorbeeld de gemeentelijke mediamix, stemmen communicatiemedewerkers af met de media adviseurs.


Referentiecode:

PRZ-80679

LET OP! Offertefase eindigt op 7 jan 2018 8:00Aanmelden:
Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.